VALPKÖRNING

P1030047
Vackra och urduktiga Tioné får lära valparna allt vad en bra ledarhund ska kunna. Min fina Beldin till höger.P1030061P1030058
Lita är med och gör sitt bästa för att träna småttingarna. Hon kan ibland springa in i spannet och under/över några linor av bara farten. Det bekommer inte spannet det minsta utan de får fin träning av att det kan bli lite knöligt vid passager ibland. Det är bara gamla Tioné(vänster i led) som vill hålla ett litet öga på Lita, det är inget illa utan det är nog bara det att Tioné blir lite busig av Lita, de älskar nämligen att leka i rastgården ihop.P1030056
Just gårdagens pass blev 7km långt och ingen av hundarna gick trött utan det var fina linor ända hem. Vid pauserna så uppmuntras det att stå åt rätt håll och vara lugna men uppmärksamma. MVG på alla hundarna i den bemärkelsen!P1030050
När det blir uppför så tar det inte stopp, utan de tuffar på och verkligen jobbar varje steg för att fortsätta. Ingen tenderar ännu att titta bak och ”be” om mer fart eller hjälp.P1030048
Baby Beldin nu snart 10 månader. Han ser mer och mer vuxen ut för varje dag, dock har han en liten period nu när kroppen inte riktigt hänger med igen. När jag kör in valparna så är det väldigt sällan det går fortare än 13km/h. Det ska byggas stabila och säkra hundar som inte blir farträdda. Jag har principen att alltid hålla alla linor sträckta, även om det innebär att jag anpassar mig efter endast en hund i spannet ibland.P1030046Beldins helbroder Aldur, som Fia själv har kvar. Han kommer bli en riktigt grym hund och det redan ”hugger” till i släden när han faller in i galopp, en stark och väldigt snäll kille. Ingen av bröderna har ännu betett sig oönskvärt i starten, ingen som tuggar selar eller linor, ingen som utåtagerar mot de andra hundarna i spannet eller mig och heller ingen som trasslar till linor eller annat. Ett väldigt lovande ungt gäng har vi! Fia säger att det brukar synas de första gångerna om de har bitande eller tuggande i sig, visar de inget de första gångerna så kan man nästan vara säker på att de inte har det i sig. Dock gäller det ju att vara observant och styra upp om någon av dem skulle börja visa på oönskade beteenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s