BARMARKSTIL

I barmarkstil finns det sju olika grenar. I linlöpning och cykling är grenarna uppdelade i herrar och damer. I övriga klasser är det ingen uppdelning. Upp till och med fyra hundar så är det även juniorklasser. Man tävlar individuellt i alla klasser plus att man i linlöpning även har stafett. Distanserna ligger allmänt mellan 3 och 10 km, beroende av temperatur.
Vid linlöpning är hunden fäst till föraren via ett midjebälte med öppen krok. Vid cykling kan man ha samma anspänning eller att hunden är fäst till cykeln. I övriga klasser ska hunden vara fäst till fordonet.
Skillnaden mellan cykel och hjulfordon är att på ett hjulfordon kan man inte hjälpa till med trampor. Har man en cykel och två hundar, så måste tramporna vara spärrade. Vid fler än två hundar så ska fordonen ha fyra hjul och olika minimimått och vikter beroende av klass.
I barmarkstil, och då speciellt linlöpning, så är de flesta hundraser lämpliga. Förutom de riktigt minsta hundraserna, så springer de flesta hundarna fortare än en människa på de här distanserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s