NY HEMSIDA

bakgrund2

Efter ett långt blogguppehåll är nu en ny hemsida lanserad, för att kunna ha mer lättillgänglig information och för att helt enkelt vara lite snyggare! Välkomna, både nya och gamla bloggläsare ♥

UNDERBARA HÖST


Igår var vi i huset hela dagen och renoverade. Efter kl19 så tog jag med 3 av hundarna och tränade. Träningen nu blir mycket travpass som bygger bra och jämna muskler. Hundarna kan även träna ofta, 2pass, 1vila, 2pass, 1vila osv. Nu är vi lugnt uppe i 5km, vi kör inte så långt ännu då jag vill bygga ett stabilt draghuvud på Beldin och även vara försiktig med belastningen just nu då han har en period då han växer lite och förändras i både kropp och huvud. Ikväll blir det ännu ett till pass och vi får förhoppningsvis sällskap av Caroline(team copperglow).

VÅRA NYA TRÄNINGSVÄGAR

Lita och Beldin är kopplade o lina o sele, men ligger fint och väntar på mitt startkommando.

Efter 2km med mjuk gräsväg så kom vi fram till en fin och mjuk grus/sandväg

Påvägen tillbaka, här ser ni vilken mjuk o fin väg vi har att träna på. Det kommer bli så roligt framöver och om allt går som det ska så har jag en överraskning att avslöja om några veckor.

DELTA I HUNDLÖPET

Det är roligare att springa tillsammans.

Hundlöpet finns idag i tre städer: Göteborgden 28:e augusti, Stockholm den 18:e september och Malmö den 2:a oktober. 

Jag kan tyvärr inte åka då jag ska tävla agility på hemmaplan men jag tänkte låta mina läsare ta del av detta roliga lopp. 

Lite information om loppet som kan vara bra att ha:

Deltagande hund bör vara minst 12 månader.

-Hunden ska vara basvaccinerad: Parvo, Valpsjuka och HCC.
-Inga löpande tikar får delta.
-Anmälningsavgift: 350 kr.

Om du uppger koden VETZFB100 vid anmälan så bjuder bästa VetZoo på anmälningsavgiften(25 platser i varje stad).

För mer info: Besök http://www.hundlopet.se

I samarbete med VetZoo 

BELDINS FÖRSTA VANDRING


Två pigga huskyöron lyssnar efter nya äventyr.

Här är Beldin på kanten av Rödfjället, påväg ner mot Bavlan. Bara strax över milen kvar.


Att dricka utan att bli blöt om fossingarna går om man bara är tillräckligt baktung.

Nu är jag, Beldin och Lita hemma några dagar innan vi ska upp på fjället igen. Beldin fick göra sin första fjällvandring med klövja förra fredagen och det var ingen dålig debutsträcka; 22km i väldigt stenig terräng inom Rogens naturreservat. Igår gick vi samma sträcka ned igen för att möta upp två vänner till oss som ska följa med upp på söndag. Vi passar på att vila upp oss lite på fjället innan semestern är slut och vi ska även hinna med att lägga golv i nya huset så att vi kan påbörja inflyttningen.

EN DAG PÅ STRANDEN

image

image

image

Igår fyllde jag 26 och d0 både jag och min vän Tove var lediga sp åkte vi ut till vårt favoritställe ”viken” där vi solade och hundarna sprang omkring o badade ibland. Jag upptäckte även att min bil inte startade igår så idag blir det till att försöka få en diagnos på fanskapet.
I helgen jobbar jag natt hela helgen så då blir det ingen hundträning.

VATTENTRASK

image

image

image

image

Idag stod vattentrask på schemat för hundarna. B och Isa var de som fick göra mig sällskap på spången till Tysjöarna. Det är ett riktigt ”swamp” och perfekt för att vattentraska hundarna samtidigt som man själv inte blir blöt 🙂
Biten med spång är nästan 1km lång så vi mjukstartade med att gå den en gång fram och tillbaka efter uppvärmning. När vi kommit igång lite mer så kommer det att bli lite högre frekvens och då går vi den 4-6 ggr totalt.

FAVORTITTRÄNING

image

image

image

image

Jag går intro på mitt nya jobb som socialsekreterare på dagarna nu men har för vana att sluta lite tidigare då det ändå inte går in så mycket på hårddisken i detta tempo 🙂 Det känns fortfarande väldigt bra och jag ser framemot att komma igång på riktigt i Augusti.
Nu den 10e juni drog nämligen hundarnas träning igång igen efter 2 månaders vila/lugna aktiviteter. Nu startar vi upp med mycket uthållighet och statisk styrka för agilitysäsongen innan vi går över på den rena dragträningen i augusti/september.
Igår for jag alltså hem tidigt, satte in maten i ugnen och sedan tog jag med B och Beldin på en 5km skogslöp-runda. Vi sprang ett spår som går mestadels på myr så både jag och hundarna fick smutsa ner oss rejält. Hundarna påverkas inte alls lika mycket av värmen när vi springer på blötmyrar då de kyls ner eftersom. Jag personligen älskar denna träningsform då mina höfter inte klarar av att springa på asfalt/grus. Att dessutom springa på rejäl blötmyr är både bra för balansen, pilatesmuskler och explosiviteten. Så snart vi får tillfälle kommer vi att börja knata uppför slalombackar 🙂