Destination Funäsfjällen

543

Säsongen 2015-2016 kommer vi att ha ett samarbete med Funäsfjällen för att locka fler utövare av draghundssporten till dessa magiska och snösäkra fjäll.

”Med 135 nedfarter kan du variera skidåkningen efter väder, humör och dagsform. På en och samma dag kan du ta dig upp på majestätiska fjäll med vidunderlig utsikt och ner i skyddade dalgångar.

En vanlig vinter faller fem meter natursnö, en ovanlig vinter faller ännu mer. Detta betyder att offpistalternativen är grandiosa och att nedfarterna frestar med morgontidig manchester för dig som älskar att carva dig nerför berget i fina djupa svängar.

Längdspår i världsklass

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade spår. Systemet är byggt så att du alltid har längdspår i världsklass i din närhet. Här finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.

Smaka på fjället

När det kurrar i magen har du många restauranger, caféer, matställen och våffelstugor att välja mellan. Passa på och smaka på fjällets och vildmarkens egna smaker – fisk, vilt och närproducerade specialiteter. Precis som för skidåkningen och vinterupplevelsen står det äkta och genuina i centrum.

Kasta dig ut

När du kommer upp med första liften förstår du att du är mitt ute på fjället. Mitt i vildmarken. Stanna upp en sekund och njut av den friska fjälluften innan du kastar dig ut.” // FUNÄSFJÄLLENS HEMSIDA